::me..saya..ak0..::

My Photo
i dOn knOw how tO desCrbe abOt me..what ebeR..wHo know me..they will knOw whO i'm....but,i'm ----=)

::f0ll0wer::

Wednesday, April 14, 2010

:: kenangan terindah bersama rakan2 ::


Bismillahirrahmanirrahim…

Dengan nama ALLAH yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang…

Aku mulakan taipan ini dengan rasa sayu..rasa hiba..:(

Perjalanan hidup ini amat sukar..banyak cabaran..banyak dugaan..banyak kenangan manis mahupon pahit..tapi ia tetap di ingatan..kenangan zaman kanak2..sekolah rendah..sekolah menengah..matrik, praktikal dan juga universiti..

selepas ini masing2 akan bawa haluan sendiri..bekerja..manganggur..ada yang akan kawen..tunang…aku tumpang gembira..semoga gembira dan bahagia dan ceria sentiasa…

Selepas ini xde gelak tawa..tangisan..lepaking di ujung minggu..di FKE..di k9..di meranti..

Haish..kenangan2…

Apapun yang berlaku..kamu tetap dalam ingatan saya…

Mr Affendi pernah cakap:

- hidup x de cabaran x besh..nak berjaya kena ada cabaran..dugaan..not just u get the certificate (degree, diploma or anything else) korang dah berjaya… belajar dan dunia pekerjaan berlainan..

- LOVE WHAT U DO, DO WHAT U LOVE J

Hlovate pernah pesan:

Buat awak yang mahu berubah-

- Berubahlah walaupon payah

- Berubahlah kearah hidup yang lebih baik

- Hidup masa muda hanya sekali

- Sanggupkah anda sia2kan hidup anda???

Pesan dayah:

- Kenanglah daku dalam doamu J wahai sahabat2ku

- Berubahlah kearah kebaikan walaupon susah..hanya pada-NYA tempat kita bergantung

- Kenanglah jasa kedua ibu bapa kita..adik beradik..cikgu…lecturer..kawan2..

- LOVE WHAT U DO, DO WHAT U LOVE J

- Semoga bahagia, gembira, ceria, Berjaya di dunia dan juga di akhirat J

Norhimdayah Ibrahim aka dayah_blueberry

Sunday, April 4, 2010

:: l0g0 my c0mpany + lagu kegilaan ::

l0g0 my c0mpany : banana rainb0w sdn bhd



dan 1 lagi:

aku tgah giler lagu k0rea..

sedih lagu ni..but sweet..

kalau aku jadi laki tu..aku x kan pi majlis kawen p0mpuan tu..:(

doushite kimi w0 suki natte shimattandarau dah 30++ kali dengar n stiap kali sedih :(

Sunday, March 28, 2010

::kah kah kah kah::


kah kah kah kah kah...

saya s0n0k wlp0n rasa this week 'seteres'..banyak kije skulah :(

aritu saya td0 di lab bi0p dgan icha+alia..s0n0k...:)
- de org ingtkan saya mlm tu mlm jumaat...fine!! niat nak balik sudah tinggal 50%
- de org ingatkan saya di fb ade org kata ade ehem2 xde kepala di sana..niat nak balik tinggal 20%
- de org ingatkan saya kat ym apa dia kat blakang k0..cuba pandang..niat nka balik trus 0%
- Keputsan dia aku td0 kat lab :))

dah 2 x saya pi pesta k0nv0..smua x besh..k0p0k dia x besh..
tapi saya tetap pergi..sbb saya nak cuci mata saya..nak beli pencuci mata x de duet..
kah kah kah kah
** ade ke pencuci mata **

semalam..saya dgan khaly ku0 pi giant tg0k m0bie..h0w to teach ur drag0n...
- saya bagi 5 bintang!! lagi besh dr alice wonderland :P
- i l0ve u night fury.. u r s0oo00 cute as me :)
- pastu m0m kat kedai n00r depan tuh ..

Semalam jugak saya ed0w kul +- kul 5 pagi... raJin x saye?? kah kah kah
- saya baca n0vel dr kul 12 lebey sampai kul 4 lebey :)
- bertakhta di ati..sape bakal bertakhta di atiku ini :p


p/s: i will k0rek2 wh0 u r CARS...mencik!!!

Sunday, March 21, 2010

::sup ek0r vs sup cendawan..sama ke?::


hahahhaha...
1st tyme aku kenal dia kat chat..aku kata nakm0 jumpe dia..
last2..aku dah Jumpe dia..
huk3..but he's nice..baik.. :)
**Sila jangan bongkak pada yg berkenaan..hak hak hak**

Actually x taw nak bawak pakcik nih pi mana dgan kawan die..
belasah je kat kempas..MUTIARA NARA..
nak masuk bandar bz.. :)
kat sana..

pakcik: kak..sup cendawan 1..nasi k0s0ng 2..bla bla....
aku: akak nak nasi grg USA..nak air epal (sl0w2 ckap)
pakcik: k0 order air pe??
aku: air panas..mukan berais..(keh keh keh sambil kenyit mata kat akak c0mel 2..tQ akak :))
pakcik: 0ke..


p0t pet p0t pet...

makanan sampai:

tg0k2..ni sup ek0r ke sup cendawan???
aku gelak je..wat tataw...
si pakcik ni duk k0mpius..mcm ne leh tukar??
membe pakcik nih wat kua te0ri bijak dia..

kwn pakcik: maybe dlm pala dia duk pikir ek0r2..sbb tu sup cendawan k0 jadi sup ek0r..hahaha
pakcik: aku k0mpius nih..dekat ke sebutan cendawan n ek0r??
aku: gelak jew..:)

pas makan smua:

tibe2 ade akak tu dtg..
akak: nak bayar ke??
aku: BLUR!! (sambil senyum ala2 c0mel :))
pakcik: erkkk..(s0wie t0 say la pakcik..k0 mmg truk kene mlm tu :p)

pastu jalan2 tebrau n sempat rembat kat padini 1 helai :)

0n the way alik..pakcik banjew mcflurry ore0..2..
**kah kah kah..s0wie pakcik**
mcflurry 2 i punyer..makanan lain membe i punyer :)
tQ treat me..bawak jalan2..sudi dtg jenguk aku di sini :)

tQ als0 kat mmbe k0..:)




Tuesday, March 16, 2010

::kekasih hati aku::


kekasih hati aku...*suke2 je aku panggel**
where r u....

aku betol2 bengang!!!
mana DIA..DIA..**pemilik kereta ini!!**

mana x bengang..masa pi kelas enterpener tu aku dah tg0k..
puy0o0o0o..kete aku!!!
balik kelas ade lagi!!! **penat tunggu sape punyer :( **
xkan nak tunggu.. *masa tu pewt aku ckap..syg..i lapar la..;(**
0k..fine!!! tinggal..papai kekasih hati :(

pastu aku pergi ptg masa nak ambik test lab bi0p..
MASIH SAMA..kerete kekasih atiku masih ade...
**lantak la..jawab test dlu**
** dah la bangun lmbt..besh gile tdo dikala ujan lebat..:p**

jap cite pasal test jap:P
- berbal0i aku td0w...
- ramai jadi unta n jirapah..:p
- compom smua dapat markah sama :p

** sambung cite kekasih hati**
siyes aku prust!!!
sampai aku balik pom masih ade..xper la...
** i nak pi merongeng+mom cendol+kopok+grg pisng dgan my bestis..papai syg :(**

ketemu lagi nnti SAYANG!!

::kakiku dan kakimu di bedal kuat::


keje yang banyak...tencen...smua serabut la..ntah aritu aku tacen giler...
aku p0m x taw napa...
membe2 aku p0n kata THIS WEEK IS THE WORST WEEK..
wkakakakka....
bayang la..(bayang la o0o0oiiiii)
**bayangkan kamu sedang makan nasi lemak dgan sedap..selere tiba2 ade satu bende
jatuh..panggggggggg atas badan kamu..:P**
**xde laaaaaaaa..meraban je tuh..:P**
dengan presentati0n+dScussN deSign..interview..teSt..kene wat pSm teSting...

laSt2..kaki kami di bedal dengan kuat supaya keluar dari sini..
GET OUT BOTH OF U!!!!
PANG!!! PANG!!! PANG!!!!

dengan itu...saya dan si Dia...mengambil keputusan ke....

CS+DANGA BAY

LAYANZZZZZZZZZ :)
















Monday, March 15, 2010

::mutiara yg sngat bernilai::



Kita akan hilang kebahagiaan jika kita mula membandingkan kebahagiaan kita dengan yang lain.
Setiap takdir adalah ujian, berusahalah menjadi hamba yang sentiasa mencari hikmah pada setiap kejadian.
Usah ditanya “mengapa” kerana jawapannya telah ada.. cuma masanya belum tiba.
Pohonlah pada Allah diberi kekuatan bagi menangani ujian dan dugaan kerana Allah tidak membebankan hambaNYA dengan ujian yang tak mampu ditangunggnya..kerana apa?
kerana SAYANG dan KASIH Allah tiada batasnya..
Ucaplah alhamdulillah atas segala kurniaan Allah...


Hidup tidak perlu menongkah fitrah..
fitrah telah ditentukan sejak bermulanya peristiwa "tiada itu ada"..
Al-Khalik telah mengatur segalanya.. apa yg perlu, turutilah fitrah itu dengan sebenar-benarnya. Sesungguhnya jalan & panduan telah ada, terpulang pada kita samada memlilih untuk mengikutinya atau sebaliknya..
Menurut pada hati, akan banyak timbul keraguan..bersandar pada akal fikiran, banyak kesesatannya. .
Berpegang pada prinsip, tetapkah pendirian..berpegang pada kebenaran, benar lah kesudahannya. .
Kebenaran adalah kenyataan yang tiada cacat celanya..
Yang benar itu pada Al-Quran...
Yang nyata itu pada As-sunnah

::blueberryriz s0ng::